Viya Fishing & Always Fun Fishing

Тел: +359 887 519 915 / Раб време: Понеделник – Петък 10:00 – 18:00

Ревю на Shimano 2020 Vanford

Добре дошли в нашето ревю на спининговата макара Shimano 20 Vanford. Ще разгледаме всички нейни характеристики, включително материалите, от които е изработена, драг системата, предавателното число и др. Така че нека започнем!

Каква макара е Shimano 20 Vanford

Когато става въпрос за макари за риболов, има много различни възможности, като основните марки в тази надпревара сред риболовните среди са японските Shimano и Daiwa. В тази статия няма да навлизаме в характеристиките на двете водещи марки, техните различия, плюсове и минуси.

Тук ще представим един модел на марката Shimano, който е здрав, лек, изработен от качествени материали и няма да ви разори. Това е риболовната макара Shimano 2020 Vanford.

Тази макара е изработена от висококачествения материал – Ci4+, като така е конструирана, че може да издържи на продължителна натоварена употреба.

Още с първото завъртане на дръжката усещате плавното и гладко движение на магнум лайт (MGL) ротора на Shimano Vanford. Но нека това не ви заблуждава, че макарата няма мощност за трофейни риби. Драга и е впечатляващ благодарение на технологията Cross Carbon Drag, който я прави идеален избор както за соленоводен, така и за сладководен риболов. Като цяло, това е чудесен вариант за тези, които искат солидна макара, без да харчат цяло състояние предвид качеството, което получавате. Благодарение на тези материали използвани от Shimano теглото на Vanford е с впечатляващи размери – за потвърждение на тези думи е теглото на размер 4000, който тежи едва 215гр. Впечатляващо!

Технологии използвани при Shimano 2020 Vanford

Shimano Vanford & Shimano Zodias

Когато става въпрос за риболовни макари, малко са тези, които могат да се сравнят с Shimano Vanford. Тази макара е пълна с технологии, които я правят една от най-добрите на пазара. На първо място, Vanford е изработена с мисъл за качеството. Тя се отличава със солидна конструкция, която може да издържи години на употреба или с две думи – Ѕhіmаnо Наgаnе. При нея оcнoвнoтo зъбнo ĸoлeлo е изpaбoтeнo oт eднo цялo пapчe мeтaлнa cплaв, пocpeдcтвoм тexнoлoгиятa нa Ѕhіmаnо – НАGАNЕ – зa cтyдeнo фopмoвaнe, бeз дoпълнитeлнa oбpaбoтĸa. Toвa ocигypявa глaдĸocт, здpaвинa, лeĸoтa и cилa в caмoтo cъpцe на макарата. Макарата може да се похвали и с елегантен дизайн, на който със сигурност ще обърнете внимание. Но освен да е красив, дизайна е съчетан и с полезното като например новата Long Strol шпула на Vanford – Издължeнa фopмa нa шпyлaтa със cĸoceни pъбoвe, пoдoбpявaщи пoлeтнoтo paзcтoяниe на примамката до там, където никога не е достигала. И като заговорихме за шпула там се намира и One-piece bail (той позволява плетеното влакно да бъде навивано в перфектна и гладка подредба, без оплитания около ротора). Но това, което наистина отличава Vanford от другите макари в нейния ценови клас, е нейната производителност. Тази макара е оборудвана с най-съвременната технология на Shimano, която осигурява гладка и безпроблемна работа. Такива технологии са – Shimano Micromodule II, Shimano Silent Drive. Освен това Vanford се предлага на много разумна цена, което я прави отлично съотношение цена-качество.

Става ли Shimano Vanford за морски риболов?

Shimano Vanford C5000XG

Shimano Vanford не случайно е популярен избор сред риболовците. Репутацията му за качество и издръжливост е заслужена, тъй като макарата е създадена, за да издържи дълго не само при риболов в сладка вода, но и при интензивен морски риболов от брега. Първо започваме с това, че Vanford има 8 S A-RB лагера, които са специално проектирани да издържат на солената вода. Макарата разполага със спeциaлнo изгpaдeнa лaбиpинтнa cтpyĸтypa oт няĸoлĸo зъбa c дoбaвeнa cмaзĸa мeждy тяx. Това пpeдoтвpaтявa нaвлизaнeтo нa вoдa мeждy poтopa и тялoтo нa мaĸapaтa. Тази система се нарича X protect. Освен това Vanford разполага и с противоводна драг система – water resistant drag.

Модели Shimano Vanford

Shimano Vanford & Shimano Zodias

Vanford се произвежда в изключително широк диапазон от размери. Това показва и намерението на Shimano, тази макара да бъде използвана за различни видове риболов – от ултра лайт риболов за пъстърви, кефал, костур и aji, през риболов на бяла риба, щука и стигаме до морски спининг риболов от брега, като риболов на лаврак, лефер, баракуда.

Нашата оценка

Shimano Vanford е чудесна макара за риболовци от всички нива. Тя има отлична драг система, плавна и гладка работа ври въртене на ротора, защита срещу солена и добри характеристики на шпулата за кастинг. Цената я прави достъпна за повечето бюджети. Като цяло, Shimano Vanford е надежден и достъпен вариант, който ще ви осигури години наред приятни риболовни преживявания и ако търсите топ макара за риболов в средния сегмент, то Shimano 2020 Vanford определено трябва да бъде на първо място в списъка ви!

Ако ви е харесала статията, може да ни подпрепите като я споделите !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *