Viya Fishing & Always Fun Fishing

Тел: +359 887 519 915 / Раб време: Понеделник – Петък 10:00 – 18:00

Тролинг риболов на пъстърва от яз. Въча

Разловихме нов воблер бияч от Rapala

Здравейте фишинг маняци!

Предполагам повечето от вас знаят за нашата страст към тролинг риболова. Това беше и главната причината да започнем с видеата. Да покажем на възможно повече хора удоволствието от този вид риболов и, че той има огромна почва на развитие у нас, в нашата любима България. Защо ви занимавам с тези словоизлияния?

Винаги, когато имам нещо ново за показване в канала се вълнувам като малко дете. Такава е и ситуацията с това видео. Именно тролинг риболов на пъстърва е един от риболовите, които липсват в риболовния ни канал. Но това беше до сега. Вече го отбелязваме в тефтера като отметнато 🙂 .

Красивия яз. Въча

Мястото на събитието е язовир Въча, кръстен на едноименната река Въча и известна с пъстървите си. Е язовира е не по малко атрактивно място за риболова на петнистите риби. Изключително красив не само за риболов, а и просто да го посетите като обикновен турист. Гледките от него и към него ще ви оставят без дъх. Отплеснах се малко …..

Язовир Въча

Да се върнем на риболова. Всяка година края на месец Март е един от най-добрите моменти за тролинг на пъстърва. Водата започва да се затопля, насекоми , цветчета и всякакви вестители на пролетта се разсъбуждат. С това и пъстървите увеличават активноста си, като почват да се движат в най-горния слой на водата. Тогава е момента да практикуваме целодневно тролинг риболова за пъстърва с малки воблери.

Rapala Shadow Rap 07

Воблерът, на който пъстървите не можеха да устоят

 Воблери, които газят до 1.2м , но в повечето случаи активноста е още по горе, в най-горния пласт до 70см. Но тук идва изкуството за подбор на примамките – цвят, дължина, форма. Играта на воблера при дадена скорост също не е за подценяване. Във въпросния уикенд бяхме тръгнали с идеята да изпробваме няколко нови вида воблера за тролинг на пъстърва. Е единият от тях се увенча с тотален успех, като 99% от ударите и хванатите риби бяха на него. Това е воблера на Rapala – Shadow Rap 7 . Оказа се, че рибите го обожават и в двата цвята, с които го изпробвахме PSC и RTL . Браво на рапала направили са страхотни примамки като със сигурност пъстървата няма да е единствения хищник уловен на тях, в това съм вече сигурен.

Какъв е такъмът ни за тролинг

Нагоре по линията са карабинка на Dragon, флуорокарбон от FXR на Seaguar, плетени влакна #0.8 на Sufix и YGK, тролинг въдици до 20lbs, и макари Shimano Twin power FD и Stradic FL.

Цялото това преживяване може да гледате във видеото малко по долу. Приятно гледане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *